Το Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες κατοικιών να αντικαταστήσουν τα παλιά κουφώματα αλουμινίου. Η αντικατάσταση τους με νέα κουφώματα οδηγεί στην ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας σας. Η ανακύκλωση κουφωμάτων αλουμινίου μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον έσοδο είτε για τον ιδιοκτήτη της κατοικίας είτε για τον αντικαταστάτη των κουφωμάτων.

Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ

Το νέο Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ σχεδιάστηκε με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα και απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα των οποίων η κύρια κατοικία ανήκει σε χαμηλή ενεργειακή κατηγορία. Το πρόγραμμα παρέχει οικονομικά κίνητρα στους ωφελούμενους με την μορφή επιχορήγησης και δανείου με επιδότηση επιτοκίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν σημαντικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση του ακινήτου τους.

Βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται ώστε να ενταχθεί η κατοικία σας στο Πρόγραμμα είναι να:

  • Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.
  • Υφίσταται νόμιμα, δηλαδή φέρει οικοδομική άδεια ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο.
  • Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), το οποίο έχει εκδοθεί μετά την 26/11/2017, σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.
  • Δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

Συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος

Η ανακύκλωση του αλουμινίου είναι το σημαντικότερο μέσο για την οικονομία ενέργειας και τη μείωση εκπομπών ρύπων. Συγκεκριμένα, με την ανακύκλωση του αλουμινίου εξοικονομείται το 95% της ενέργειας που χρειάζεται για την παραγωγή του από πρώτες ύλες. H πρωτογενής παραγωγή 1 κιλού αλουμινίου, μέσω της ηλεκτρόλυσης αλουμίνας από βωξίτη, απαιτεί ενέργεια 14 KWH, ενώ για την ανακύκλωση της ίδιας ποσότητας από σκραπ , απαιτείται μόνο 5% της ενέργειας της μεθόδου ηλεκτρολύσεως. Ταυτόχρονα, η ανακύκλωση 1 τόνου αλουμινίου οδηγεί στην εξοικονόμηση: 4 τόνων βωξίτη, 500 κιλών σόδας, 100 κιλών ασβεστόλιθου, 700 κιλών πετρελαίου, 25 κιλών κρυολίτη και 35 κιλών φθοριούχου αλουμινίου. Διαβάστε περισσότερα για την ανακύκλωση αλουμίνιου στον ιστότοπο World Aluminium.

Ανακύκλωση κουφωμάτων αλουμινίου από την METECO

Στην METECO συμμετέχουμε στην ανακύκλωση κουφωμάτων αλουμινίου από το 1977. Προσφέρουμε τις καλύτερες τιμές για την ανακύκλωση κουφωμάτων. Παρέχουμε υπηρεσίες ανακύκλωσης με συνέπεια και αξιοπιστία. Καλέστε στο 2310781295 και μάθετε περισσότερα ή επισκεφτείτε τη σελίδα υπηρεσίες ανακύκλωσης αλουμινίου.